Science is the best thing we can do. And I think it is better for men to seek order in a chaotic manner instead to study chaos in an orderly fashion.

Friday, May 06, 2016

Despre crima

Cultural, subiectul poate fi deosebit de bogat. Insa adevarul mereu trecut cu vederea este acela ca nici o crima nu are sens -- executiile condamnatilor la moarte nu sint crime tocmai fiindca au un sens.
Drept e ca credinta crestina se invirte in jurul unei crime si are, de aceea, de la inceput un impact emotional major: oamenii pot fi usor culpabilizati desi, in realitate, ei nu sint responsabili in nici un fel de moartea lui Iisus. Altfel, e cu totul absurd sa crezi ca moartea unui om nevinovat va izbavi lumea.
Competitia si chiar razboiul presupun reguli, protocoale si se supun legii: crima se remarca prin incalcarea tuturor regulilor, tuturor legilor.
Fiindca orice crima incepe cu o minciuna: nu poti ucide decit daca sufleteste esti bolnav, pentru a ajunge sa ucizi trebuie sa-ti calci in picioare propriul suflet. E necesar mai intii sa te minti, sa repeti la nesfirsit si sa crezi ca viata nu are sens. Insa chiar si asa, e de o mie de ori mai bine sa te sinucizi decit sa ucizi un alt om -- iata, sinuciderea poate avea sens.

Vezi De ce "ucidem" de Sever Voinescu

0 Comments:

Post a Comment

<< Home