Science is the best thing we can do. And I think it is better for men to seek order in a chaotic manner instead to study chaos in an orderly fashion.

Saturday, April 27, 2013

Despre sansa descoperirii

Despre simplitate am mai scris, simplitatea fiind aici unul dintre subiectele favorite.
Fundamentele, am mai spus-o, sint si (trebuie sa) ramin(a) simple, chiar daca intuitia poate avea uneori de suferit. In orice caz, cred ca descoperirea are de-a face cu inclinatia de a gindi de mii de ori simplitatea, mai degraba decit de a dezvolta inertial complexitatea. In aceeasi idee a descoperirii, cred ca e mai indicat a gindi de mii de ori asupra unui lucru simplu, decit de citeva ori, asupra unui lucru complicat. Presupunind ca intr-o scurta viata de om, desi cu greu ai putea gindi de mii de ori asupra unui lucru suficient de complicat, tot ar fi sanse mai mari sa descoperi ceva esential judecind de mii de ori asupra unui lucru (mai) simplu.
Si, cum cu greu ai putea face azi cercetare in stiintele (exacte ale) naturii fara ecuatii, ideea generala e de a cauta, nu cele mai simple, ci cele mai interesante dar inca suficient de simple ecuatii.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home