Science is the best thing we can do. And I think it is better for men to seek order in a chaotic manner instead to study chaos in an orderly fashion.

Tuesday, March 26, 2013

UK si viata intr-un paradis fiscal

Buba comunista s-a spart la inceputul anilor '90 si multa lume s-a bucurat atunci. Inca de atunci se stia ca nu-i vorba de o simpla buba, si asta nu doar din cauza dimensiunii sale. Era vorba de o excrescenta sociala uriasa plina de coruptie si incompetenta. Cind intr-un organism se sparge o asemenea buba poate fi foarte rau, fiindca e posibila infectarea intregului organism. Ipoteza mea este ca toate crizele care au loc astazi isi au originea in caderea comunismului si infectarea mediului economic mondial cu germeni straini mediului de business sanatos.
Am scris, ce-i drept doar in treacat, la un moment dat, despre oligarhii care fac afaceri la Londra. Merita citit un articol interesant aparut in EVZ de azi, sub semnatura Roxanei Roseti.
Optimistii spun ca bogatasii rusi vor prelua in timp valorile britanice, ca se vor "englezifica". Am indoieli: fiindca oligarhii rusi nu aduc in UK un model viabil, ci unul pe bazat pe incompetenta si coruptie, ca si sistemul din care ei provin si in care si-au facut averile. Rezultatul e in cel mai bun caz un soi de capitalism salbatic pe care memoria britanicilor l-a facut uitat si pe care acum, iata, e nevoita sa-l reactualizeze.

De citit si articolul Abramovici: Destin uimitor. Orfanul ajuns miliardar. De ce ii este frica magnatului

0 Comments:

Post a Comment

<< Home