Science is the best thing we can do. And I think it is better for men to seek order in a chaotic manner instead to study chaos in an orderly fashion.

Sunday, March 24, 2013

Citeva idei de dreapta

Cred ca un om destept nu priveste la stiri, citeste stiri; nu studiaza sistematic haosul, ci prefera cautarea haotica a ordinii; nu face din haos o regula fiindca ar insemna sa prefere mereu revolutia.

In pofida a ceea ce iti recomanda mai mereu unii sau ceilalti, nu trebuie sa renunti la proiectele sau ideile personale decit daca, dupa analize serioase ajungi tu singur sa le consideri nerealiste. Caci proiectele personale iti vor da mereu o directie, un sens, si vei fi mult mai putin afectat de prejudecatile dar si de esecurile echipei, grupului. Nu inseamna ca nu trebuie sa fii afectat de esecurile comunitatii, dar n-ar trebui sa ajungi sa te simti demolat, caci in mod paradoxal, atunci cind se intimpla asta, devine clar ca ai cerut foarte mult, chiar cu mult mai mult decit ai dat.
Cred ca dreapta politica ar trebui sa ia in considerare cautarea indivizilor care au realizat sau care au in derulare proiecte personale remarcabile.
Mai cred ca ideea de echipa ar trebui redefinita in termenii dreptei care valorizeaza in primul rind individul cu initiativa, pe cel cu idei, individul creator. Si nu poti face asta daca pui mereu pe primul loc echipa, daca ii repeti mereu individului ca nu are voie sa critice decit in sedintele de partid, ca adica "rufele se spala doar in familie". Modelul echipei n-ar trebui sa fie celula comunista sau partidul unic. Pentru omul de dreapta, echipa este doar un instrument: e un instrument formidabil, dar instrument. Echipa nu are constiinta de sine propriu-zisa, asa cum are chiar si cel mai umil individ. Or constiinta este aceea care ne defineste umanitatea. In momentul in care constiintele sint uniformizate, indivizii sint lobotomizati si are loc fenomenul de comunizare. Da, comunismul dar si toate miscarile de stinga din Romania moderna au fost si sint miscari de comunizare.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home