Science is the best thing we can do. And I think it is better for men to seek order in a chaotic manner instead to study chaos in an orderly fashion.

Monday, March 25, 2013

Despre putere

Sa fi fost chiar Berezovski atit de debusolat/depresiv incit nu mai stia cui sa ceara iertare? Anul trecut a cerut iertare si s-a pocait pe facebook pentru ca l-a adus pe Putin la putere iar in urma cu doua luni i-a cerut iertare chiar lui Putin.
Pe de alta parte, cred ca un miliardar are, de regula, analizele medicale la zi, iar eventualele probleme cardiace ar trebui sa figureze in anamneza: in general, un om sanatos, chiar suparat sau depresiv nu face infarct, chiar daca are 67 de ani.
Concluzia e ca oamenii n-ar trebui sa-si doreasca prea mult sa aburce tariile societatii omenesti: se vede treaba ca chiar si cei mai lucizi si cu minte analitica isi pot pierde capul si se pot rataci, daramite cei instabili. Nu-i vorba aici doar de bani, ci de putere, in general.

Si fiindca veni vorba de putere, in ce-i priveste pe politicieni, cred ca acestia ar trebui sa fie verificati foarte riguros psihologic, chiar psihiatric inca de la inceputul carierei lor politice, mai precis inca de la intrarea intr-un partid. De asemenea, evolutia starii lor de sanatate mintala ar trebui monitorizata la fel de riguros de-a lungul intregii cariere politice. Dosarul lor medical, desi confidential, ar trebui sa poata fi verificat in anumite conditii. Politica poate face foarte mult rau si e clar de-acuma, nu doar penalii fac mai nou politica la nivel inalt, dar e de imaginat ca nu putini dintre politicienii la virf ar putea fi diagnosticati ca psihopati. Cred totusi ca orice politician ar trebui sa treaca de o baterie consistenta de teste privind empatia.

Vezi:
Cum a ajuns un profesor de matematica din URSS unul dintre cei mai influenti miliardari din lume

0 Comments:

Post a Comment

<< Home