Science is the best thing we can do. And I think it is better for men to seek order in a chaotic manner instead to study chaos in an orderly fashion.

Tuesday, August 21, 2012

Oare ce vom face

Mare mizerie mai este USL-ul asta. Iar abuzurile celor care-l conduc au devenit de-a dreptul sfidatoare. Intr-o singura dupa-amiaza, primul-ministru al Romaniei a facut o multime de afirmatii la limita legii. Pe de alta parte, e clar ca oamenii astia merg impreuna pina la capat -- ma deranjeaza, de aceea, oportunistii din presa care incearca sa gaseasca o bresa in colaborarea lor: oamenii astia vor trebui sa raspunda solidar la urmatoarele alegeri sau chiar in fata legii. Stiu, oamenii politici trebuie sa aiba imunitate in fata legii daca-i vorba de afirmatii politice. Totusi, pot ei oare afirma chiar orice? Cine stabileste limitele? Cine ii atentioneaza sau sanctioneaza? Cine ii ia, la o adica, de guler?
Adevarul este ca-i foarte greu sa ramii calm la asaltul asta politicianist, la discursul-invectiva, la manipularea grosiera. Ce vom face oare sub guvernarea acestor comunisti? Ma gindesc uneori ca asta e pentru noi testul suprem in care va trebui sa alegem si sa ne hotarim odata: mostenitorii comunismului de-o parte iar ceilalti, de cealalta parte. Am mers 22 de ani impreuna si nu se mai poate asa. Trebuie sa clarificam cumva lucrurile. Dan Tapalaga vorbea despre revolutia borfasilor: cred ca lucrurile sint mult mai grave. Fiindca daca-i vorba de borfasi, uneori e destul sa arestezi unul sau doi pentru ca gasca sa se sparga. Nu cred ca asta este cazul aici, desi m-as bucura enorm sa ma insel.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home