Science is the best thing we can do. And I think it is better for men to seek order in a chaotic manner instead to study chaos in an orderly fashion.

Sunday, January 01, 2012

Tabula rasa

Uneori, pentru a elimina o ideologie trebuie facuta o tabula rasa, o tabula rasa controlata si controlabila. Nu se poate spune ca pornirea pseudo-filozofului Marx a fost, intr-adevar, un soi de tabula rasa in materie de idei filozofice: caci el a inlocuit o ideologie cu alta, mai precis, una slaba, cu una tare. In timp, ideologia tare a degenerat ducind dezvoltarea sistemului in domeniul necontrolabil, caci renuntarea la dialog si incitarea la forta si chiar la violenta au fost chiar primele semne ca lucrurile nu mai erau in regula, iar pseudo-filozoful nu le-a mai luat in seama.
Ne putem intreba totusi, cum ar fi posibila o tabula rasa controlabila, fara ca aceasta sa degenereze. Nu cumva e tot o utopie? Pina la urma, chiar e posibil asa ceva, o tabula rasa controlata?
Un exemplu la indemina de tabula rasa controlata este felul in care apare noul in lume prin generatiile noi, adica preponderent prin tineri.

E-adevarat, conceptul include multe curente si nuante... (de continuat)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home