Science is the best thing we can do. And I think it is better for men to seek order in a chaotic manner instead to study chaos in an orderly fashion.

Wednesday, February 16, 2011

Despre anticomunism

Anticomunismul generalizat este nu doar acceptabil, dar necesar cita vreme n-a avut loc procesul comunismului, asta nu inteleg multi. Si nu va fi pace sociala cita vreme situatia asta se va perpetua.
Inteligenta maxima a elitelor estului a fost aceea de a readuce popoarele inapoi la biserica: mi-e clar astazi ca nu putem cere mai mult de la aceste elite mai ales daca e sa ne referim la intelegere.
Nu trebuie sa fii de dreapta pentru e vedea ca stinga politica romaneasca este un cancer, dupa cum nu trebuie sa fii de stinga pentru a vedea ca dreapta nu are o noima, lipsindu-i faptele.
Dezideologizarea nu se poate face decit cu o democratie austera, puternic coroziva ideologic, in care orice promisiune goala e amendata pe loc, in care neincrederea trebuie admisa ca un dat fundamental al unui popor care a fost mai mereu amagit. In orice caz, nu cred ca dupa ce ai intors poporul la credinta intr-un parinte ceresc, il mai poti acuza ca viseaza la un tatuc politic sau ca, in loc sa fie civic activ, are asteptari mesianice. Nu te poti juca cu imaginarul colectiv, crezind una si facind sau cerind alta.

________________
Vezi Michnik: Generalizarea anticomunista e inacceptabila de pe contributors.ro

0 Comments:

Post a Comment

<< Home